Diensten

Bij Trinova staat de klant centraal. Wij adviseren de klant en denken mee.
Of het nu om de juiste groeiplaats, de aanschaf of het onderhoud van een boom gaat.
Ons doel is klanten tevreden te stellen en de bomen in de omgeving gezonder en mooier te maken.

Visuele boomveiligheidscontrole (VTA)

Wist u dat iedere boom-eigenaar verplicht is om zijn boom periodiek te laten keuren op veiligheid?

De boomveiligheidscontrole wordt uitgevoerd volgens de V.T.A. methode (Visual Tree Assessment). Er wordt niet alleen gecontroleerd op biologische symptomen zoals bladkleur, schimmels, paddenstoelen, dood hout en scheutlengte, maar ook op mechanische symptomen zoals verdikkingen, ribvorming, holten, scheuren, afwijkende bastpatronen, verzwakte takaanhechtingen, scheefstand en grondscheuren.

Meer informatie


Bomen snoeien

Trinova Boomspecialist is gespecialiseerd in het snoeien van bomen, van klein tot groot.

Het snoeien van bomen kan het hele jaar door. Het beste is om bomen te snoeien wanneer ze volledig in blad staan ( ± juni tot sept).
De boom herstelt beter van de snoeiwonden in deze periode. Het snoeien van bomen gebeurt door middel van het klimmen in de boom met klimgordel en lijnen.

Meer informatieVerwerking rooi- en snoeiafval

In overleg kunnen wij de takken versnipperen, die vrijkomen na het rooien of snoeien van bomen. Vervolgens gebruiken wij deze als grondverbeteraar of laten wij elders omvormen tot biomassa of compost. De dikkere takken kunnen wij ter plaatse voor u verzagen tot openhaardhout of eventueel voor u afvoeren.

Leveren en aanplanten van bomen

Wanneer u een boom gaat uitzoeken is het goed om eerst een aantal zaken in kaart te brengen. De samenstelling van de grond is van belang om een boom goed te laten groeien. Daarnaast dient u zich af te vragen wat voor soort boom u wilt planten, hoe groot mag de boom worden en in welke maat wenst u de boom aan te planten? Als deze zaken duidelijk zijn, is het zelfs mogelijk om een boom rechtstreeks bij de kwekerij uit te zoeken. Trinova adviseert u graag en wanneer de boom aangeplant is, kunnen wij ook nazorg en onderhoud van de boom bieden.

Groeiplaatsverbetering

Voor een gezonde boom is een goede groeiplaats van levensbelang. Wanneer een groeiplaats niet optimaal is zal Trinova eerst de oorzaak hiervan in kaart brengen en aan de hand hiervan de beste methode gebruiken om de groeiplaats van de boom te verbeteren. Dit kan door het gebruik van voedingspijlers, het injecteren van de boom, gronduitwisseling of het z.g. ploffen waarbij de grond pneumatisch losgemaakt wordt.

Groeiplaatsinrichting

Bomen en verharding; een lastige combinatie. Vooral in steden komt dit nogal eens voor. Om een duurzame standplaats voor een boom in te richten kan het nodig zijn een 2e maaiveld te creëren of een krattensysteem toe te passen om ervoor te zorgen dat de druk van de bodem vermindert wordt. Hierdoor kan er meer zuurstof en vocht bij de wortels van de boom komen waardoor deze beter kan groeien.

Bomen rooien

Soms is het noodzakelijk om een boom te verwijderen. Veiligheid staat daarbij voorop. Een volwassen boom weegt al snel een paar ton. De boom zal gecontroleerd de begane grond bereiken en schadeloos afgevoerd worden. Wanneer er een kapvergunning van de gemeente vereist is kunnen wij deze desgewenst voor u aanvragen.
Elke boom kan zonder schade en met minimale overlast voor u en uw omgeving verwijderd worden. Ook wanneer hiervoor groot materiaal nodig is, zoals een hijskraan of vrachtwagen en de boom door een steeg of huis afgevoerd dient te worden. Trinova biedt voor elke boom een passende oplossing.

Bomen verplanten

Voordat een boom verplaatst kan worden, wordt deze al een aantal jaar voorbereid voordat deze naar de nieuwe locatie gaat. Afhankelijk van de grootte en de transportafstand van de boom wordt besloten welke methode het best passend is om tot een succesvolle verplanting te komen.

ContactTrinova
Veenakkerweg 5a
2635 NC Den Hoorn zh
Tel. 06-40407895
nino@trinovaboomverzorging.nl