Diensten

Bij Trinova staat de klant centraal. Wij adviseren de klant en denken mee. Of het nu om de juiste groeiplaats, de aanschaf of het onderhoud van een boom gaat. Ons doel is klanten tevreden te stellen en de bomen in de omgeving gezonder en mooier te maken.

Bomen verplanten
Voordat een boom verplaatst kan worden, wordt deze al een aantal jaar voorbereid voordat deze naar de nieuwe locatie gaat. Afhankelijk van de grootte en de transportafstand van de boom wordt besloten welke methode het best passend is om tot een succesvolle verplanting te komen.

Leveren en aanplanten van bomen
Wanneer u een boom gaat uitzoeken is het goed om eerst een aantal zaken in kaart te brengen. De samenstelling van de grond is van belang om een boom goed te laten groeien. Daarnaast dient u zich af te vragen wat voor soort boom u wilt planten, hoe groot mag de boom worden en in welke maat wenst u de boom aan te planten? Als deze zaken duidelijk zijn, is het zelfs mogelijk om een boom rechtstreeks bij de kwekerij uit te zoeken. Trinova adviseert u graag en wanneer de boom aangeplant is, kunnen wij ook nazorg en onderhoud van de boom bieden.

Groeiplaatsverbetering
Voor een gezonde boom is een goede groeiplaats van levensbelang. Wanneer een groeiplaats niet optimaal is zal Trinova eerst de oorzaak hiervan in kaart brengen en aan de hand hiervan de beste methode gebruiken om de groeiplaats van de boom te verbeteren. Dit kan door het gebruik van voedingspijlers, het injecteren van de boom, gronduitwisseling of het z.g. ploffen waarbij de grond pneumatisch losgemaakt wordt.

Groeiplaatsinrichting
Bomen en verharding; een lastige combinatie. Vooral in steden komt dit nogal eens voor. Om een duurzame standplaats voor een boom in te richten kan het nodig zijn een 2e maaiveld te creƫren of een krattensysteem toe te passen om ervoor te zorgen dat de druk van de bodem vermindert wordt. Hierdoor kan er meer zuurstof en vocht bij de wortels van de boom komen waardoor deze beter kan groeien.

Bomen rooien
Soms is het noodzakelijk om een boom te verwijderen. Veiligheid staat daarbij voorop. Een volwassen boom weegt al snel een paar ton. De boom zal gecontroleerd de begane grond bereiken en schadeloos afgevoerd worden. Wanneer er een kapvergunning van de gemeente vereist is kunnen wij deze desgewenst voor u aanvragen.
Elke boom kan zonder schade en met minimale overlast voor u en uw omgeving verwijderd worden. Ook wanneer hiervoor groot materiaal nodig is, zoals een hijskraan of vrachtwagen en de boom door een steeg of huis afgevoerd dient te worden. Trinova biedt voor elke boom een passende oplossing.

Bomen snoeien
Trinova snoeit uw boom in alle vormen en maten. Van vormsnoei tot kandelaberen. Bij Trinova bent u aan het juiste adres.
Het snoeien van bomen kan het hele jaar plaatsvinden, met uitzondering van de periode waarin de boom zijn bladeren vormt of laat vallen. De beste tijd om een boom te snoeien is wanneer deze volledig in blad staat. Meestal is dit in de periode van juni tot september. In deze periode herstelt de boom beter van de snoeiwonden. Het snoeien gebeurt door middel van het klimmen in de boom met klimgordel en lijnen.
Wanneer een boom voor de eerste keer met meer dan 30% van het volume gesnoeid wordt, bijvoorbeeld knotten of kandelaberen, is een snoeivergunning vereist. Deze kunnen wij desgewenst voor u aanvragen.

Verwerking rooi- en snoeiafval
In overleg kunnen wij de takken versnipperen, die vrijkomen na het rooien of snoeien van bomen. Vervolgens gebruiken wij deze als grondverbeteraar of laten wij elders omvormen tot biomassa of compost. De dikkere takken kunnen wij ter plaatse voor u verzagen tot openhaardhout of eventueel voor u afvoeren.

ContactTrinova
Maarten Jansen
Veenakkerweg 5a
2635 NC Den Hoorn zh
Tel. 06-30195882
info@trinovaboomverzorging.nl